Monday, June 15, 2009

Maafkan aku.

Lama sungguh tak berupdate blog ni kan... Last update pasal birthday tu pun pendek jer... Bulan 5 pun ada 2 update jer... Sori sangat ye... Bukan aku tak nak update tapi keypad hp ni dah susah sangat dah nak type esp. yang space tu. Segala komen korang pun aku dah tak leh nak reply dah kalau pakai hp. Harap maaf kalau aku lambat reply komen korang ye.. Blog walking pun dah jarang dilakukan dah, semuanya terbatas. Aku merindui tuk memblogging lagi... Hehe... Ada ke ayat tu.


Ok la sedikit update ringkas dari aku :-



1. BIRTHDAY

Aku just nak ucapkan terima kasih kat Pang dgn Nadrah for lunch n dinner yg diorang belanja. Pang thanks gak for the red purse... Chantek bangat warna dia... Mula2 aku ingat nak letak gambar2 masa lunch dgn dinner tu tapi disebabkan aku ni agak skema so malas nak mencuri guna pc opis... Hehehe... Lain kali jerla... Owh ye happy belated birthday to aleen n azman gak (2'2 sama birthday dgn aku). Mana la ko sekarang aleen...



2. KAHWIN

Bulan 6 ni gak 2 orang sepupu aku kahwin. Satu belah mak aku satu lg belah ayah aku. Cepat betul masa berlalu. Macam baru semalam je kita orang main bunga api dan jalan2 semua... Tak sangka dah kahwin dah pun.


Kalau belah ayah aku, aku la paling tua sekali yg belum kahwin. So masa kenduri hari tu ramai la yang menanya bila aku punya kenduri plak. Jawapan aku senang je, "nantila chempaka pg shopping husband kat mana2" Aduhai aku baru je 24 dah nak kena kahwin dah ker. Perangai pun macam budak2 mcm mana nk kawen... Hahaha...



3. KERJA

Aku dah kerja kat tempat baru as an auditor. Kira dah tercapai la impian aku nak kerja jauh dari rumah... Hahaha., mesti korang pelik kan knp aku nak kerja jauh2. Dulu masa praktikal kt subang aku rasa mcm pg main2 jer. Yerla xsampai 20 minit dah sampai opis. Ha skang sejam setengah baru sampai umah... Hahaha.. Tp aku x kisah... Aku suka. Cuma yg aku xsuka tu kerja dia jer. Aku rasa otak aku dah xleh terima dh akaun n audit ni.

Bagi aku akaun ni ibarat cinta pertama aku. Sejak aku mula belajar akaun masa form 2 tu aku dah mula suka. Even masa sek rendah lg aku dah mula mengerti apa itu kos, untung kasar untung bersih. Masa isi borang UPU dulu pun lapan2 pilihan aku, aku letak perakaunan. Aku mcm xleh bygkan aku study course lain. Aku sangat suka dgn akaun masa tu. Tp xtau kenapa bila dah kerja aku jadi bosan dgn akaun. Rasa menyampah pun ada. Tapi bila aku nak apply keje selain dr akaun aku rasa bersalah plak, syg pulak nak tukar haluan hidup aku. Aku x enjoy dgn apa yg aku buat sekarang. Aku pun xtau apa masalah sebenarnya.. Ntahla..



"He that is good for making excuses is seldom good for anything else"
Benjamin franklin

8 comments:

  1. hoho....happy belated birthday

    kalau dari form 2 ngadap akaun mana x bosan...hehe...apapun, cayo2....aku pun boring gak ngan kerja sedangkan baru 6 bulan kerja...haha
    but then kena gak teruskan...hehe...cayo2, gambatte kudasai

    ReplyDelete
  2. hurul aimi - itu la pasal.. terpaksa bersabar jer la. apa leh buat.. huhuhuuh

    ReplyDelete
  3. waaa... akaun ek... :)
    dulu hanc ambik akaun gak.. tapi sekerat jalan je..huhuhu.. so hope chempaka happy ngan keje selalu...

    ReplyDelete
  4. Wah dari kecik dah memang tau jalan ke akaun..
    Maunya tak busan.. Tapi tak pe dah situ hala tujunya..

    ReplyDelete
  5. hanc- yer ker.. hanc ambik akaun kat mana eck.. memang tengah bersabar la ni.. hehehhe...

    ReplyDelete
  6. zool - a'a dari kecik dah minat akaun.. apa nak buat... tapi kadang benda yang kita suka mungkin tak sesuai dengan kita.. hehehehe...

    ReplyDelete
  7. En. azizan - Yer.. selamat gak.,. ehhehe...

    ReplyDelete