Friday, March 27, 2009

Aku, doktor dan hospital

Sikit update ttg aku minggu ni...


Dimulakan dgn aku dah pass driving... Hahaha... Mengong kan... Dah tua2 baru dapat lesen... Hari isnin hari tu aku ada driving test tuk kedua kalinya. Driving instructor aku ckp dgn aku kul 7 dia smpi kat arena(kdai mkn kt area rumah aku). So aku pg arena dlm kul 7.10 mcm tu... Skali dia dtg kul 8 daaa... Aku smpi blik umah blik sbb bosan tgg. Bru jer smpi umah dia cal ckp dh smpi... Aduyai... Nak kena ptah blik plak. Smpi kat tempat test tu aku dah ngantok gila babeng dah... Nk tgg turn lama plak... Ngantok punya pasal smpi x dgr dia panggil no aku... Hahahaha... Kali ni aku dpt jpj yg agak garang... Klu sblum ni aku dpt jpj yg nampak garang tp peramah. Kali ni xperamah langsung... Dia just tny no giliran, nama n kali keberapa ambik. Nasib baik pass.

Selasa dgn rabu plak aku ke hospital(PPUM) sbb makcik aku operation. Dah lama sgt dah aku xberjalan2 kt hospital ni... Rindu giler kt hospital... Owh yer lupa nk bgtau, mak aku nurse kt ppum(wad mengandung). So sejak kecik lg aku mmg dah slalu dtg hospital tu. Lgpun sekolah rendah aku kat blakang kwsp pj. So dkat jer dgn hosp. Blik sekolah aku mesti pg wad mak aku n blik skali. Since aku telah didedahkan dgn hosp ni sejak kecik lg, aku sgt berminat dgn doktor. Hahaha... Dulu cite2 aku nk jd doktor tp disebabkan dah jatuh chenta dgn akaun, aku lupakan niat aku nk jd doktor. Lgpun bg aku t/jawab dia bsr sgt... Yerla kena deal dgn nyawa manusia... Xbrani aku. Huhuhu... Tp minat kat doktor tu msih ada... Cuma bukan kat kerjaya doktor tu tp kat doktor tu sendiri.... Hahahaha... Mengong btl... Rasa bahagia je tgk doktor... Ish dh mcm org skit jiwa jer aku ni... Hahahaha... Sampaikan doktor yg operate makcik aku pun, aku suka... Padahal xnampak muka sgt pun sbb dia pakai penutup mulut dgn hidung(mask). Yg boleh nampak mata dia jer... Huhuhu... Dahla tutup citer pasal doktor ni. Kang org igt aku gila plak... Huhuhu.

Dis week jugak aku 1st time jumpa anak wandi... Dah 3 bulan dah umur dia... Chumel bgt la... Btw nama dia ainul... Dah lama rasanya xpgang baby kecik ni... Ada 5 thun kot... Sbb aku xbrani... Fragile sungguh aku rasa... Tp kali ni berani kan gak sbb dia sgt chumel... Geram btl aku... Putih melepak ikut mak ayah dia. Chumel btul!

Owh yer aku hampir terlupa... Smlm aku baca paper, diorang ckp jenifer aniston clash dgn john mayer sbb john mayer terlampau sibuk dgn laman twitter beliau smpi xleh luang masa dgn jenifer... Biar betik... Lawak plak aku rasa... Huhuhu... Anyway aku xtau ler twitter yg mana satu yg diorang maksudkan... Tp aku rasa twitter ada satu jer kan... Ntah la aku pun xpasti. Kesian jen, tp apa leh buat... John mayer dh minat twitter... Besar gak pengaruh twitter ni dlm khidupan manusia...


"The more you know about yourself, the more you will find a confusion"

7 comments:

  1. hai, lama aku tak jengok blog awak , sory sibuk skt( tp sbnarnya menyibuk ngan persidangan umno tu...heheheheh)..aku fikir la kan...awak nie dah bersedia nak kendong baby sendiri nie...pape pun...all the best 2u.

    ReplyDelete
  2. @awi - cepatnya komen... Anyway thanks la yer...

    Hmmm... Persidangan umno.... Kecewa la dgn umno skarang... Lebih2 lg pas pemilihan tue...

    Ha kendong anak sendiri... Kawen pun x mcm mana nk kendong anak sendiri... Huhuhu...

    ReplyDelete
  3. teringat cita2 time kecik dulu..
    doktor la.. polis la.. peguam la..
    tapi semua haram takde bila dah besar.. haha..

    ReplyDelete
  4. hehe dah tak hengat camner amik lesen dulu. memang susah la. hehe :)

    ReplyDelete
  5. bestnya ada lesen.. me? ada lesen... tapi... tapi... isk3.. takmo la gtaw... dokter... ape yg best ek? usha darah aje manjang.. deal ngan hidup mati.. fuh namo2... kamo ni suka akaun ek.. ni laja mana neh.. mana taw kot2 dekat leh ketemu.. hehehe...

    ReplyDelete
  6. Menteil - biasa la tu... Cita2 standart budak2 kecik... Doktor, lawyer, polis dgn cikgu.... Huhuhu...

    Knizam - aik slalunya budak lelaki senang nk pass.. Hehehe...

    Kill-vearn - knp? Apa jadi dgn lesen... Knp? Citer ler....

    Best la doktor... Sbb apa xtau... Hehehe...

    Org dh hbs blajar la... Dulu kt uum... Knp minat akaun gak ker.

    ReplyDelete
  7. Ada lesen B2 aje.. hahaha... lesen D takda $ nak korek.. hahaa

    ReplyDelete