Sunday, February 15, 2009

Penyibuk!

Aku buka blog ni saja tuk berkongsi cerita ttg diri aku... So korang akan jumpa byk entry ttg diri aku dri citer pasal benda lain. So klu ianya agak bosan sori la yer.

Minggu ni aku agak down sbb life aku ditentukan oleh org lain. Aku cukup xsuka kalau apa yg aku ada n dpt skg ni bkn aku yg usahakan. Aku xsuka klu aku dpt sesuatu 2 hanya kerana ada org dlm. Mungkin bg sesetengah org ianya memudahkan mereka tp bg aku rasa mcm menipu je klu mcm 2.

Sejak kecik lg kebanyakkan benda aku buat sendiri. So bila ada org sibuk menyibuk dlm hidup aku, aku xsuka. Klu nk menyibuk dlm hdup aku, sibuk masa aku perlukan org tuk menyibuk. Mcm la aku xtau knp ko menyibuk sgt dlm hdup aku!

Selama ni ko xpernah nk wujud tiba2 nk menyibuk apasal! Apa aku nk buat aku punya suka la. Jgn nk berlagak baik klu diri sendiri tu jahanam!


"Being a grown up person doesn't mean you have to do a right decision, but how you deal with the decision you make"

10 comments:

  1. amboi..maranye..
    tarek napas dlm2..pastu hembus..
    da lega dah??

    ReplyDelete
  2. we have choice. and right to choose.

    ReplyDelete
  3. @sya - klu la sesenang itu leh hilangkan problem.

    @benrauf - betul tu... Tp kdg2 pilihan yg ada xmembantu...

    ReplyDelete
  4. ORG CKP,KALAU MARAH MASA BERDIRI,DUDUK....KALAU DUDUK,BERBARING...KALAU MASA BERBARING PON BOLEH MARAH LAGI...TU TEBIAT NAMANYE....BTW,LIFE MUST GOES ON.

    ReplyDelete
  5. wah.. emosi nie.. takleh gurau2 nie..

    nyah saje penyibuk tu..

    ReplyDelete
  6. takpe.. enggak bisa bosan.. nak taw jugak life orang laen camno.....

    ReplyDelete
  7. wowow. asal mare2 ni. adess. takut ak.

    ReplyDelete
  8. @awi - yup life must goes on... Hehe... Teringat plak kat lagu tu...

    @menteil - aik nyahkan penyibuk... Mcm xmungkin je akan berlaku....

    @ann - klu mcm tu ok la... Tkt ada orang bosan jer.

    @ubey - ler jgn la takut... Xkan ler sayer nk marah org lain plak...

    ReplyDelete
  9. weh hang... kot ye marah pon... kontrol ar
    ayu tuh.. hahaha... ape ape pon yang berlaku
    sure ade sebab kan.

    kene control??? aku pon tak suke beb. tapi
    kalau yang control tuh adalah parents nko,
    aku rase tadek salahnye malah ianya untuk
    satu kebaikan. okeh~

    ReplyDelete
  10. Control ayu... Hehe... Xmain la control2 ayu... Ntahla aku pun xtau... Aku pun xpaham apa sbenarnya...

    ReplyDelete