Monday, February 2, 2009

Homoseksual

Posting aku kali ni xda kena mengena dgn m'sia... Tadi ms aku update rss feeds tuk hp aku, aku terbaca satu berita kt bbc punya rss. Buat pertama kali dalam sejarah, seorang yang mengaku dia homoseksual jadi Prime Minister... Aku agak kaget bila baca berita tu tadi...

Johanna Siguardardottir, 66 tahun akan menerajui iceland bg mengantikan Geir Helarde(aku xpasti ejaan nama dia). PM bru iceland ni dah berkahwin dgn partner dia Jonina Ledsdottir pd thun 2002. PM ni pernah bkerja sbg flight attendant selama 9 tahun..

Aku xtau nk kata apa sbnarnya.. Gay ni mmg dah byk sbnrnya... Even kat malaysia sendiri dah melambak... Kawan2 aku pernah ckp yg diorg xkisah dgn gay ni as long gay ni x ganggu diorang... Mcm kes PM iceland tu, dia x ganggu org.. Dia cuma jadi PM dan menjalankan tugas dia... Tp aku takut wpun mereka2 ni xganggu org lain. Dunia dah terbalik... Akidah manusia makin terpesong...

Dengan perlantikan PM iceland tu pasti membawa perubahan dan memberi impak terhadap golongan homoseksual.Mereka pasti lebih berani tampil kehadapan menuntut segala hak mereka. Adakah satu hari nanti kita akan menerima kewujudan mereka2 ini dan m'anggap perlakuan sonsang ini tidak berdosa? Kerana aku pasti ramai yg tidak kisah dgn golongan homoseksual ini. Malah cerita2 yg dsiarkan pun byk yg berkaitan ttg mereka2 ini...

Harap maaf sekiranya posting aku kali ni menyinggung perasaan org lain.

Source- BBC News


"If things aren't improving, then we are living without learning"

7 comments:

  1. kekeke... ngeri plak entri ni..
    malaysia ni pon ramai dah jenis selamber mengaku gay... bahaya... meskipon dah kAwin!!!!

    GILER AHHHH...

    ReplyDelete
  2. @kreuger- itu la pasal... Dah ramai yg xkisah dah pasal isu homo ni... Yg jenis biseksual lagi la bahaya... Berpura2...

    ReplyDelete
  3. gologan camto tak layak jadi pemimpin... mencalarkan imej...

    ReplyDelete
  4. aiyark!! habisla iceland...

    negara ais yang akan lebih bebas dengan gay sebab PM dia sekali gay...

    ReplyDelete
  5. @ann - mmg sungguh xpatut... Mcm xpercaya je mereka bleh jd PM.

    @menteilsm - itu la pasal... Golongan homo kt sana pasti bersorak kegembiraan... Apa nk jadi da...

    ReplyDelete
  6. Iceland, negara bekas hamba Amerika. Budayanya mengikut bekas tuan.

    ReplyDelete
  7. @benrauf - owh yerker... Xtau plak bekas jajahan amerika

    ReplyDelete