Monday, January 5, 2009

Salasilah handphone aku...

Hahahhaha... post ni aku buat sbb baca nizam punya blog... ish dia dah beli dah hp baru dia yg teridam2 sgt tu... so bila baca post dia yg dolu2 ada citer pasal semua hp yg dia pernah pakai.. so aku pun nak letak gak la...


Motorola Talkabout T191


HP ni aku dapat pas aku dapat result SPM (mac 2003)... kira 1st HP aku la... Mak aku bg sbb dah hbis sekolah dgn SPM kot... Aku pun xberapa sure apa sebab sebenarnya mak aku bg... Klu nak di ikutkan result SPM aku mcm hampeh jer... Tak kisah la... anyway TQ Mama.... Hp ni la tersangat la chumel.. malah antara semua hp yg aku ada, hp ni la paling chumel sekali... Warne baby blue... dia chumel macam aku gak dulu... Hahhahha.... xboleh blah btul... Hp tu kecik jer.. kecik dari tapak tangan aku lagi... hehhehe.. Hp tu terpaksa aku tinggalkan sbb rosak and xdapat signal dah.. so org xleh cal...

Nokia 3310


Lepas hp aku yg chumel tu rosak.. aku pakai hp ni plak... aku suka keypad dia... xsusah tekan... bila type msg pun besh... hp ni pun tahan lasak.. berapa kali jatuh dah... Yang ni pun aku ambik dari mak aku... aku pakai waner biru tua punya... riwayat hp ni tamat bila dia jatuh dalam bilik mandi... Aku letak kat tempat sabun2 semua tu... tiba2 ada org cal pas2 vibrate dan terjatuh kedalam lopak air.. hahaha... kesian dia...

Nokia 3610

HP yg ini pun aku dapat dari mak aku... setelah kerosakan hp gara2 jatuh dalam bilik air tu... yg ni chumel gak... tp satu jer aku xsuka... dia punya screen terang gila pastu lak hp aku casing dia wane putih... klu nak msg sambil berguling2 di atas katil waktu malam mmg sakit mata la.. sbb terang dia macam torchlight... ok gak function dia... lama gak la aku pakai hp ni... banyak kisah di sebalik hp ni... uish kenangan... Hp ni ditamatkan riwayat dia sebab2 yg aku cukup sakit hati... benci gilerzzz... malas nak citer sbb nanti lagi sakit hati....

Nokia 6020

HP pertama yang aku beli pakai duit sendiri... beli kat Sentosa, Alor Star dengan aziem... hajatnya aku jer yang beli hp... tp aziem pun beli gak dahnya... lagi mahal dari aku plak... heheheh... pas dapat PTPTN terus aku beli seketul HP.. HP penting tuk sms dgn group member sbb semua duk kolej lain... (ialah sangat)... Mula2 igt nak beli yg murah jer.. tp tokei kedai tu berjaya pengaruh aku tuk beli hp ni.. hahahha... nasib baik gak aku bertegas x beli Nokia sabun masa tu.. klu tak mahu ilang 900RM.. Owh yer, aku beli HP ni dengan harga 600RM... HP ni pun tahan lasak gak, pernah jatuh 2 tingkat sampai berderai tp masih sihat sejahtera... Sampai sekarang HP ni masih sihat... HP yg ini pun waner putih...

Sony Ericsson K810i

Yang ni aku baru jer pakai September hari tu... Tukar dengan mak aku.. Kira trade in la... Aku suka design dia... function pun ok... tp xberapa suka sangat cam dia... wpun 3.2 megapixel.. tp macam tak besh la... xpernah try dia punya 3G.. Tapi aku selalu online pakai HP ni... boleh dibuat sebagai modem di kala terdesak... Sound pun ok.. Tp aku tak tau kenapa bateri hp aku capt habis... huhuhuhu...

7 comments:

  1. hehe ada jugak entry camni kan. cool !

    my url tuh salah sket la.... hehe :)

    ReplyDelete
  2. tau salah... ntah apa masalah blogger ni... kat html nya code ok.. bila dah publish jadi lain... sat g kena adjust balik... hehehehe...

    ReplyDelete
  3. wooo...nokia 3310 tu memang legend laa...aku guna hp tu hampir 2 tahun lebih..yer laa time study dulu.memang banyak kenangan dengan nokia 3310.

    ReplyDelete
  4. aku lak Nokia 6020 paling lama.. ada 3 tahun kot.. ada lagi resit dia...

    ReplyDelete
  5. Salam, motorola tu dulu saya pernah pakai. Cute giler...

    ReplyDelete
  6. Aite.. chempaka.. jage hp sony tue elok2 yer.. jgn kasik jatuh lagi.... jum share link..

    ReplyDelete
  7. Ann- owh., sony ni pn dah jtuh byk kali... Hehehe... I ni mmg clumsy...

    Top100- chumel kan hp 2... Ish chumel sgt la...


    BTW, i xleh nk share link la... I on9 pki hp je ni... Renyah skit keje2 dia...

    ReplyDelete