Tuesday, January 27, 2009

Jalan-jalan kl part 2

26hb Januari 2008

Aku demam plak hr ni... Lemah je badan.. Semua sbb kena hujan hari tu... Mula2 rasa mls nk kuar dgn aai sbb x larat tp memikirkan nk pg Tugu negara so aku pg gak... Janji asal kul 1.30 tp dlm kul 3 br bertolak.. Kali ni kitaorg naik bas kat dpan pyramid... Smpi kl sentral dlm 3.30.. Pas2 pg muzium... Mcm xda perasaan sgt sbb bru je pg hari sabtu hr tu... Lgpun ramai sgt org kt muzium... Pening pun ada... Kuar dr muzium, kitaorg pg tgk pameran senjata tradisional dgn pameran asean kt blkg muzium tu... Aku rasa pameran tu lg best dr muzium... Tgkp2 gmbr... Pas2 dlm kul 5.40 mcm 2 trus berjalan kaki pg tugu negara plak... Boleh plak kaki aku terseliuh plak masa kt jmbtan nk pg planetarium... Nsib baik xtruk sgt, so bleh jalan kaki lg... Tp badan plak lemah sbb demam... Planetarium pun ramai gila org... Dengan bas sekolah lagi... Gila sesak la... Smpi kt area taman burung, aai ajak naik taxi sbb dia dah penat... Kena byar rm5 nk ke tugu tu... Sampai2 tugu tu dah nk tutup dah... So xsempat la kami nak beramah mesra dgn tugu 2... Just tgkap gmbq dr tepi pagar jer... Org pun ramai... Melepak kat area2 tugu tu adala dlm smpi kul 7.30... C aai sbuk menangkap gmbr sbb kali ni dia bwak dslr dia... Aku seperti biasa guna cam hp aku jer... Xmampu maa nk agkt satu dslr... Smpi kl sentral pegi makan kt food court dia... Aku lapar tp xlalu nk mkn nasi.. So aku makan bubur je. Duk kat food court tu adala smpi kul 8.40. Blik tu tunggu bas, bas plak lembab gla.. Smpi umah dlm kul 10++. Demam aku mkn truk... Mandi pastu makan ubat... Lepas tu tido...


"What we see depends mainly on what we look for"

No comments:

Post a Comment