Monday, December 29, 2008

Salam Maal Hijrah semua...

29hb December 2008,
Salam Maal Hijrah semua... semoga dgn kedatangan Maal Hijrah kali ni akan membawa kita satu penghijrahan dari yang buruk ke yg baik... Semoga kita tak alpa dek kehidupan duniawi yang hanya bersifat sementara... Banyak yg aku nak hijrahkan tentang kehidupan aku dan diri aku sendiri... Moga2 kali ni berjaya.

28hb Disember 2008,
Bangun pagi jer msg bdak2 fellowship aku... tanya mana nak pg during new year nanti.. sue jer yang balas msg aku... Aku call sue... adala dalam sejam lebih.. heheheh... hbs la aku... rupanya2 dak tu cuti 2 minggu... klu ku tahu dah ajak dah dia kuar hari tu masa kuar dgn nisa... Sue ajak g lagoon new year nie... banyak lagi la benda yg kita org sembang... Pas tu tgk melodi sambil tgg mawi bersanding tu.. Chantek gak pelamin masa bersanding bahadian eki tu... Wane merah.. chantek la.. suka aku tgk.... Pastu baju ekin masa bersanding kat umah mawi tu pun chantek gak... mmg nampak jawa la... ahhaha... aku yg xsuka mawi pun dahnya tgg nak tgk diorang kawin.... Mlm tu aku layan AXN Beyond.... best gak la.. banyak citer.. tp yg aku xpaham macam mana dia nak sumbat semua citer tu dalam masa xsampai sebulan.... pelik tul....

27hb Disember 2008
,
xda apa yang berlaku.. lepaking kat rumah jer...

26hb Disember 2008
,
online macam biasa pagi tu... Pastu mama ajak pg careffour beli barang... lama gak la kat carefour.. aku rasa paling lama masa kat tempat ikan tu... lawak seyh... org yg kat situ pun gelak2 dahnya... hbs semua ikan kena bahan... aku plak jadi mangsa sbb xkenal ikan... hekhekhek... dahnya semua jenis ikan mama beli... pastu alang call cakap dia ada kat cili padi... lepak jap kat situ dengan alang... Owh lupa... malam ni kita org nak g kenduri kawin anak aunty shaf kat Kg Pengantin, Ampang. Janji dgn alang kul 6.30 kat bawah umah... tp kul 6 kita org kat care4 lagi.. huhuhu... balik rumah cepat2 siap... dalam kul 7.15 alang sampai... kelam kabut dibuatnya... dgn hadiah tak balut lagi... ish banyak benda la xsiap lagi.. tp hantam saja... Make-up pun dalam kereta jer... Sampai kat Kampung Pengantin tu... org dah mula sampai.. chantek la.... dia punya deco mmg chantek bangat... BTW, Kampung Pengantin tu bukan kampung betul2... just tempat mmg yg slalu orang buat kenduri kawen... Anak aunty Shaf pun chantek sangat... lain gila muka dia... Masa makan tu nampak la richie rachmand... kak ziana tu keje dgn karangkraf... tu yg nampak muka2 familiar. setiap tetamu dapat labu sayong yg kecik tu.. chumel sangat.. aku mmg nak labu sayong tu dari dulu lagi.... Pelamin dia pun chantek... simple tapi chantek.. wane merah... chantek la... aku mmg suka la...

dalam kul 11 lebih sampai rumah... hmm... aku agak terkejut gak malam ni sbb sumone yg aku dah 4 tahun xjumpa, ajak aku kahwin... hhahahha..... mula2 aku igt dia main2 tp dia serious gila... lawak la... aku siap buat lawak bodoh lagi... Gila la... I'm not ready to get married... tp aku xpercaya sangat memandangkan dia ni cakap x serupa bikin gak la... so aku tak ambil pusing pun.. lantak dia la... byk lagi benda penting yg aku nak buat sebelum kawin.. lagipn aku baru jer 23 tahun... muda lagi beb nak kawen... lain la dia dah tua.. hehehee... jahatkan aku.... (mampush aku klu dia baca blog ni)

No comments:

Post a Comment