Wednesday, December 31, 2008

Kisah 2008 aku...

Banyak gak benda yg terjadi tahun 2008 ni... BTW, aku ni xpenah buat azam so xleh ler nak bgtau samada azam aku tercapai ke tak... ok la citer la sikit pasal bingkisan hidup aku sepanjang 2008 ni...

Kerja & Praktikal

Aku masuk praktikal bulan 12 tahun lepas... Banyak benda yg aku belajar dari situ... dari karenah manusia sampai la tentang ilmu pengetahuan yg tak terkira... Aku happy praktikal kat situ wpun keje aku asyik kena susun file jer... tp aku ikhlas buat benda tu sbb aku sedar aku dak praktikal jer... kat situ gak aku tau tentang office politik gak... Mmg macam kambing la office politik ni... sakit jiwa dbuatnya... aku cuba sedaya-upaya supaya tak join sama... So cara paling baik ialah baik dgn semua orang.. so ko akan terselamat 50% disitu... lagi 50% pandai2 la ko cari... Aku juga agak terasa hati sbb susah gak nak dapat ajaran dari mereka(xsemua tp kebanyakannya).. Hanya kerana aku ni seorang _______, so susah bangat nak belajar dari derang, Klu aku bukan ______, mesti senang.. tp lama kelamaan aku mula terima akan hakikat tu. So, i dont give a damn... Itu la gak salah satu sebab aku xnak sambung keje kat situ... Bulan 6 aku hbis praktikal... Aku mula start cari keje sepanjang bulan 6 tu... dapat banyak offer tuk interview... tp semua aku tak pegi... hujung bulan 7, aku g interview kat kelana jaya.. satu2nya interview yg aku pergi.. bulan 7 aku start keje kat sana... bdak2 office aku semuanya baik.. semuanya mengajar aku dgn baik n sabar dgn tahap kelembapan aku ni... tp akhirnya awal bulan 9 sku benti sbb2 yg xleh dberitahu.... so skang aku tgh tgg dapat keje lai plak... aku masih lagi menanti tuk bkerja....


Fellowship

Tahun ni banyak spend time dgn derang... At last, aku jumpa dgn etty dgn nisa setelah hampir 4 tahun tak berjumpa.... Dia dah berubah.. dah makin sempoi... Banyak melepak dgn derang.. melapak di mamak, Old town white coffe, pyramid, Kelana Jaya. dll.... Kami mmg gila bergambar... klu boleh setiap pelusok tempat nak tangkap gambar... dalam toilet pun jadi... seronok bangat.... diorang mmg besh... Pastu ada g lagoon dgn sue n aai... mayb jumaat ni nak g genting plak... Aku jugak membuat plan nak ke sabah next year dgn derang and telah dipersetujui... So Sabah... wait for us ya...!!!!

Convocation

Akhirnya aku berjaya dapat segulung ijazah jugak... Wpun aku grad bukan dgn 1st class atau 2nd class upper tp aku tetap bersyukur gak... Rasa macam tak percaya jer aku dah hbs blajar and akhirnya leh gak pakai topi konvo tu.... Masa dalam dewan konvo tu rasa agak buhsan tp aku asyik membuat bising... hehehe... berdebar gila aku rasa masa terima ijazah tu... pastu bila dah habis, kat luar tersangat la panas... panas giler babeng... so akhirnya gambar yg aku tangkap sangat sikit gara2 sangat panas dan lapar... nyesal pun ada gak... tp apa leh buat... aku pun merasa bosan menjawab soklan kenapa bapak aku xdtg masa aku konvo.... Aku dgn pang membuat kerja gila sbb kita org tangkap gambar di sekeliling uum selepas seminggu konvo habis.. kira macam dah basi la... pling x lupa bila ada student cakap "la, xhbs lg tgkap gmbr"


Holiday

Xkemana sangat pun tahun ni... Just melepak di Padang besar, Perlis tuk membeli belah masa hantar report praktikal... seperti biasa menghabiskan duit kat sana pastu balik kena bising sbb beli benda xpatut... Pastu pg Muar, Johor sbb nak jumpa kawan aku kat sana... tido semalam kat umah aziem... Muar ada la macam Jitra n kuala perlis... Pastu balik kena marah sbb pg muar xbgtahu parents aku... Lepas hbs konvo aku dgn Pang melepak kat Langkawi... Antara sebab2 aku nak g Langkawi tu nak tgkp gambar pakai jubah kat tepi laut dgn naik cable car... tp aku sedih xdapat naik cable car sbb hujan n xcukup waktu... masa kat langkawi gak la first time aku tgk arak djual secara berleluasa and sgt murah.... hmmm.... Pastu patutnya aku g cameron higlands dgn dak2 office aku kat kelana jaya... tp xjadi sbb2 yg xdapat d'elakan.... Td baru sue dgn aai ajak g genting jumaat ni.... harap2 jadi la...

Kewangan

Arghhh..!!! makin teruk... aku xnak citer pasal ni...

Diri sendiri

sejak dah hbs belajar aku makin gemuk.. ahhahaha.... hbs la aku.... Aku buat rebonding tahun ni... 1st time buat lesap 300++.... tp aku puas hati... kali kedua buat hilang 200++ tp aku tak puas hati sbb masa tu aku rebond pendek jer... Apa yer jadi kat diri aku sendiri lagi... itu jer kot... mcam xda apa dah...

Pemergian dan Kelahiran

Tahun ni Atok aku meninggal dunia masa Hari Raya Qurban hari tu... Xsangka begitu cepat arwah atok aku tinggalkan kita orang... baru jer 3 hari sebelum arwah tok aku meninggal, aku jumpa dia... Xpelah sesungguhnya Allah S.W.T sayangkan arwah tok aku dan kita hanya dipinjamkan buat sementara waktu sahaja di muka bumi ni... Tahun ni gak Pakcik Wahab (jiran dan org yg jaga masa aku kecik) meninggal dunia... Pemandu van sekolah adik aku pun meninggal dunia bulan ni... Tahun ni gak, sepupu aku dapat baby... Abang dino dgn akma dapat baby boy nama ariel... Pastu wandi dgn kak fida plak dapat baby girl minggu lepas nama Ainul Yaqeen... 2'2 chumel..... bertambah la anak sedara aku... Danish dgn Ashraf pun chumel gak...

Dunia Blogging

Tahun ni aku kembali aktif berblog... lepas aku menghilangkan diri selama setahun aku kembali berblog bulan 6 tahun ni.. klu dulu aku blog tp aku sorang jer tau... skang aku blog org lain pun tahu gak... huhuu... Melalui blog gak aku banyak kenal dgn org baru dan dapat ilmu baru... Org yg meng'inspirasi' aku tuk berblog ni ialah Dila lepas aku baca blog dia dulu aku terus mula berblog... pastu dari blog dila aku kenal blog akusape dan seterusnya aku kenal blogmenjerit pastu blog kreuger dan seterusnya... kini aku menjadi pembaca blog yang tegar... aku akan hanya update blog aku bila ada idea jer... klu x terabai la blog aku... tp setiap hari aku jadi pembaca blog orang lain... hehehe.... dulu aku igt owner blogmenjerit tu dah tua gila dari gaya penulisan dia... sekali bila aku baca blog dilarang-melarang baru aku tau dia ni muda belia lagi.. hehehehe... dont judge a person by his blog... hahahaa...

6 comments:

  1. keh keh keh.... cam ne lak address aku pon bleh
    ade kat sini. segan seh. aku baru jer dalam dunia
    blog ni jika nak dibandingkan dengan otaimer yang
    lain. malah si marzuki jalik a.k.a blog menjerit
    jugak adalah cikgu blog aku....

    so welkam to the club back...

    ReplyDelete
  2. sbb aku menghargai blog ko... amacam... ada rasa terharu tak.... hehehehe... aku xboleh blah klu teringat kat c marzuki jalil sorang ni... mati2 aku igt umor dia 40lbih macam tu... hhehehehe...

    ReplyDelete
  3. hehe.. nway thnx babe.. aku igt xde sape yg baca blog aku.. sorry kije aku update blog je.. arini lah baru lepak2 smbl baca blog member2... nway bile mau kuar jln2 sama ko eh? hehehe :P

    ReplyDelete
  4. la kenapa plak xda yang baca... ko punya hit counter tu kan dah banyak tu.. so mmg ada la yg baca... cuba merendahkan diri plak kamu... hehehhe... bila mau jalan2... mau belanjer saya ker... hahahahha... gelak jahat.... pas aku dapat keje la baru leh jalan2... skang uang xda...

    ReplyDelete
  5. ahaha, aku da bertukar link tapi sudah berpunya

    ReplyDelete
  6. Hehe... Sori la xleh update link tu sbb aku on9 pki hp jer...

    ReplyDelete