Friday, December 19, 2008

IJN di swasta kan...????

Apa kejadahnya ni... if everything di swasta kan, apa akan terjadi kat orang awam semua ni... tadi masa aku baca blog Nizam , aku terbaca pasal ni... ada ke patut dia nak swasta kan IJN...

Yang paling best Quote dari Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Sime Darby:

"Ini bukan pengambilalihan sebuah syarikat perniagaan, sebaliknya merupakan perkongsian. Kami hanya mahukan 51 peratus"

–Datuk Seri Ahmad Zubir Murshid
Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Sime Darby
-Utusan Malaysia, 19.12.2008

Apakah maksud dia hanya mahu kan perkongsian... Hello... if u want 51% that mean u want to own that IJN.... Aku pun tak tau apa motif semua ni... Impak terhadap penswastaan IJN akan sama gak klu HBKL di swasta kan.. Di mana orang awam yang akhirnya akan merana... Berdasarkan apa yg aku baca dari utusan online... Penswastaan dan "PERKONGSIAN" dgn Sime Darby itu tuk memastikan IJN menjadi yang terbaik di rantau ini... Hmmm.. aku tak tau la apa motif sebenarnya... tapi yang pasti aku tak bersetuju sbb kebajikan rakyat akan terabai... Hal kesihatan ni jangan dibuat main2.... Kita bercakap tentang nyawa skrg ni... Adakah satu hari nanti orang miskin tidak lagi layak untuk mendapat rawatan yang sepatutnya angkara ketamakan orang lain... Dimanakah letaknya sifat kita sbgai seorang manusia kiranya ini semua terjadi... BTW, setakat ni aku xpernah lagi jumpa mana2 syarikat yg diswastakan menawarkan bayaran yang sama atau lebih rendah lagi....

Klu korang nak baca lagi, pg la kat link bawah ni:-

che det blog: IJN privatisation

IJN: For The Health of The People Or Sime Darby?


Sime Darby sahkan ambil 51% ekuiti IJN

IJN: Kerajaan bukan tak mampu

No comments:

Post a Comment