Monday, December 1, 2008

Peredaran zaman...

Hmmm.. aku dah lama nak post pasal benda alah ni tapi asyik malas jer memanjang.. so akhirnya setelah tahap kebengangan aku dah berkurang semalam.. so aku post la hari ni.. huhuhu.. nothing much aku cuma rasa menarik jer...

aku tak tau nama alat ni.. nanti la aku cari... tp zaman dulu benda alah ni mmg famous amos la... aku penah dapat piring hitam ni.. makcik aku bagi kat aku wpun aku xda player dia... masa tu aku kecik lagi, so aku mmg pelik apa kejadah aku nak buat dgn benda tu... boleh buat baling2 kot.. ahaks... anyway masa aku on day way balik ke kl dari kampung.. aku letak la c piring hitam ni kat belakang kete tu.. pergh.. rupa2nya benda tu tak tahan panas.. ahhahaha... rosak sudah pun... Bila tgk balik citer p.ramlee mesti ada benda alah ni dalam citer dia.... Menarik aku rasa... BTW benda alah ni x mobile la.. xleh nak dibawak kemana2... berat seyh...

Zaman radio letak kat bahu ni aku rasa aku sekolah rendah kot dah famous... budak2 masa tu akan letak radio kat bahu derang pastu jalan dgn irama lagu derang tu.. ahhaha.. lawak tul... disebabkan aku masih kecik lagi masa tu... so xla join era radio kat bahu ni... tp pernah la sekali masa kita org hbs parti kelas, budak kelas aku bawak radio pastu buat gaya macam tu... RADIO DI BAHU... BTW radio tu bukan la yang berat gedabak punya radio... So dia agak mobile la... boleh dibawak kemana2 wpun besar... owh tapi... klu guna benda alah ni... semua org akan dengar muzik korang.... boleh la berkongsi ramai2.. hahahha...


Pastu wujud la Zaman walkman... radio n kaset player sebesar tapak tangan orang dewasa la... ringan n kecik so mmg jadi kegilaan org jugak la masa tu... lagi satu benda alah ni xla bising sgt sbb kita sorg je yang dgr muzik tu... wpun masa tu ramai yang mengilai benda alah ni, aku hanya mampu beli sendiri masa aku masuk matrik... gila dah basi dah masa tu... hahahha.. kesian tak aku... gambar yg kat atas tu walkman aku dulu...

stelah kaset makin kurang popular akibat wujudnya cd, cd player plak yang famous... aku tak igt la nama dia...yg ni pun aku nak sgt masa dulu... tp harga dia mahal so aku tak beli... just pinjam dari kengkawan jer masa tu...huhuhuhu... sedihnya aku... ahhhaha... besar skit dari walkman tu tp masa tu nampak cool la... yang best klu cd player tu ada mp3 nya function.. so leh la burn mp3 dalam cd pastu pasang kat cd player ni...



Zaman dah berubah, dunia dah maju
.... benda yg besar makin kecik... menyebabkan manusia makin malas... hahahaha... MP3... ada byk size... ada besar jari kelinking pun ada... dah leh masuk byk lagu... tgk kapasiti mp3 tu la... kecik cinonet jer benda alah tu... leh la korang sumbat kat mana2 badan korang... klu yang pakai tudung tu la lagi la korang tak tau dia dgr tak ke tak orang cakap.. sbb kita tak tau diorang tgh dgr mp3 ke tak... yg ni pun aku xmampu nk beli... bila nak beli jer aku rasa membazir..hahahah...


selapas MP3... ada plak MP4.... ha yg ini aku ada... tu pun sbb aku dapat lucky draw masa annual dinner company aku.. klu tak jgn harap la aku nak beli... kahkahkah.... BTW MP4 ni sama gak macam MP3 cuma tambah function skit macam korang leh tgkvideo atau clips dalam tu sbb dia ada screen... leh browse picture... byk lagi la... in the end aku nya MP4 dah jadi pendrive... sbb aku sumbat semua benda.. hahaha... Ni la rupa MP4 aku...

No comments:

Post a Comment