Saturday, July 19, 2008

LALALA....

19 July 2008
Pagi2 aku dapat mesej dari aai ajak kua petang ni... diorang nak kuar... pastu on9 etty pun bgtau.. tp macam tak jadi sbb semua tak reply msg dia.. mcm agak bengang gak la... hehehe.. aku mmg xleh pegi sbb malam ni ada dinner yg menyusahkan tu... ish x decide lagi nak pakai apa... huhuuhu.... dahnya sampai kul 3.30 pun aku x decide lagi.. mula2 ngatkan nak g pyramid beli baju... tp mcm xleh bergerak bila dah on9 ni... hahaha... mula2 ngatkan nak pakai blouse and dis skirt tp mama kata xmacam nak g dinner jer, mcm nk kuar jalan2.... dahnya kul 5 tu aku decide pakai baju hijau yang aku pakai tuk dinner akaun dulu.. hahaha... kul 6.30 baru kuar rumah... ahhaah... dalam tentatif tu kata kul 7 start... apa lg gelabah la aku... dah la macam malu jer bila nak tunggu taxi dgn baju tu macam tu... semua pandang semacam jer... kul 7.15 macam tu aku sampai gardens.. pergh aku ngatkan ballroom dia masuk kut lobby hotel tp x kena masuk dri shopping complex plak... gila tul.. aku dah la turun kat lobby tu... lagi sekali malu sbb kena jalan balik kat pintu masuk dgn baju tu... benci tul... pastu cari lift plak tak jumpa... huhuhu... last skali jumpa gak... sampai2 nampak roza dgn siang yee jaga counter... acara pun bermula... dia nya mc hari tu nampak nervous sgt... agak bosan pun ada gak la.... makanan pun biasa2 jer.. xla sedap mana pun... pastu aku kebosanan sbb xkenal sapa2... aku ni dah la klu xkenal dgn org tu suka buat muka bosan... org pun bosan tgk aku agaknya... hahaha.. roza plak g tgkp gmbr kat meja2 lain... pastu ada lucky draw... aku doa2 aku xdapat sebab nanti malu klu naik pentas pastu semua org tak tepuk tgn... ahhahaha... boleh plak macam tu.. pada saat ketika aku nak balik awal skit tu, nama aku dipanggil tuk lucky draw... hahahaha... aku dapat MP4 player dr Chee Sun, Manager tuk Credit Review.. dan yg paling best meja sebelah tepuk and bersorak aku... terharunya... aku ngatkan aku invisible kat situ... hahahhaa... nasib baik gak la x balik awal td... klu x, xdapat kan... dalam kul 11 lebih macam tu habisla dinner tu... masa balik lawak tul... aku kan baru skali g gardens tu... td masuk dari robinson. masa nak balik tu robinson tu dah tutup.. so aku tak tau nak kuar kat mana.... kira mcm sesat laa gak kan... heheheh... pastu tunggu celix plak dtg... adoi dgn tahap kebluran aku yg sgt tinggi pada saat tu... berpusing2 gak la aku area midvalley tu... jumpa gak last2.... Eh lupa nk bgtau chumel gak la MP4 tu... wane pink.. heehhe...


dengan Madam and budak2 meje aku..
Team member aku.. Atas dari kiri: Joanne dgn Helen
Bawah dari kiri: Polly, Roza dgn aku
GL Team member yg lama dgn yg baru...
Lucky draw yg aku dapat tu...


18 July 2008
Xda apa yg menarik pun berlaku... just berpikir2 nak pakai apa tuk dinner tu... ish benci tul...

17 july 2008
Pagi2 dah terkejut dgn bunyi jam.. leh lak aku sambung tido.. sedar2 dah kul 7.10…. apa lagi mengelabah la aku dibuatnya… gila la lambat… baju semua x iron lagi… jalan jam gila hari ni… yg peliknya jalan jam aku sampai awal plak… slalu jalan xjam aku sampai kul 8.30 macam tu.. kali ni aku sampai kul 8.25… hahaha cepat 5 minit jer la… sbb dapat taxi awal kot…nothing much happen today… Helen, polly dgn Joanne ada training.. tgl aku dgn roza jer la… roza plak half day hari ni… so pas lunch aku sorang2 jer la.. xda keje aku g kira apa nak buat dgn gaji… waahhh.. xcukup…. Mcm mana nak cari xtra income ni… tensionya…. Hmmm dalam kul 3 macam tu tiba2 lak fire alarm bunyi.. 2 kali plak tue… buat terkejut aku jer… Hri ni hari jadi umey.. happy birthday umey.. by da way umey ni rumate aku masa kat matrik dulu.. saya Maisarah pada masa ini merasa sgt bosan… bila nak g shopping ni…. Nak pakai apa masa dinner nanti… ala benci la macam ni…

16 July 2008
Hari seperti biasa.. balik naik taxi.. huhuhu… tido pun sgt awal… kul 10 dah tido.. kul 12 terjaga tutup laptop.. pastu tido balik… uhuuhuh…

15 July 2008
Hari yg menyakitkan hati aku… byk benda sgt berlaku hari ni.. di mulakan rasa bengang terhadap seorang kawan.. aaahhh.. bengang gila tul aku… BENCI… aku sgt benci… pastu masa balik tu aku tgg bus… bila bus sampai penuh gila… dah la aku down gila masa tu… xda mood langsung nak naik bus tgk penuh mcam sardine tu.. bila tunggu taxi semua xnak pegi.. ada satu uncle taxi ni.. punya la kuat dia cakap yg dia xmo pegi sunway… habis org kat bus stop tu dgr.. bengong btul… Arghhh geram tul… dah nya aku naik bas gak.. gila x gila la kan… yg buat bertambah sakit hati aku tu bus driver tu plak… aduhai… leh lak pakcik bas tu marah aku sbb duit aku berlipat… ok la aku admit la salah aku kan… tp xyah la dia menjerit2 kat aku.. sepak mati kang… benci betul aku.. nasib baik la bus tak penuh sgt… eiii geramnya…. Rasa marah sampai rasa nak nangis pun ada… bengong tul aku ni… aku benci la… masa jalan kaki dari Motorola ke rumah aku tu mmg dah down gila2 dah…. Ntah apsal aku xtau la… hormon tak stabil kot.. kahkahkah… balik umah layan plak cite exora tu…. Malam tu aku chat dgn riot dari kumpula kool tu… hahaha.. macam tak caya lak… apsal aku tak caya biarlah jadi satu rahsia.. kahkahkah… bengong…. Nyesal pun ada gak.. tapi biarlah.. benda dah berlaku.. nak buat macam mana…

14 July 2008
Xda apa berlaku….. masa kerja aku just faham balik apa yg siang yee buat sebelum ni… itu sahaja…

13 July 2008
Satu perkara yg menggembirakan berlaku… sumone yg aku dah lama x dgr khabar.. almost half year muncul balik.. hehehehe… xsangka lak aku Rie tu on9 balik… ceh.. dia dah pindah kat sabah… adoiii.. jauhnya… hmm teringat plak aku kat fakruns.. dia pun dah kat Sarawak.. awat semua cikgu2 ni kena posting kat sabah & Sarawak ni… jauh2 semua org… ceh teringat balik kenangan lama.. lawak pun ada… Aku, Reza dgn Rie… bila pikir2 balik.. klakar pun ada.. mana taknya… eh xyah la bgtau… memalukan plak… kahkahkah… Rie… Rie… menaip sambil tersenyum sendiri… habis org kat opis ni igt aku gila… hahahaha….

12 July 2008
Hari ni kuar dgn fellowship… tp yg dapat dtg just aku, etty, nisa, aai dgn Lydia… semalam besday Lydia… so kita org nak kuar la hari ni… lepak kat sunway.. And as usual.. kami yg gila bergambar ni asyik berposing jer la.. hahhaha.. Cun2 plak gambar dia…. Malam tu kita org g lepak makan kat murni tu… mcm xsangka lak kita org leh lepak sama2 kat luar… mana taknya asyik g sunway jer apa2 hal… seronok la spend time dgn derang… klakarr… esp lydia… klakar la.. x padan dgn kecik… balik dari melepak terus transfer gmbr kat n xchange pic dgn etty… menarik… cun2…







7 – 11 July 2008
Aku dh tak igt la apa yg menarik… so apa yg aku leh tulis nothing intreating happen… hahaha…. Itu sahaja buat masa ini.. klu aku igt aku tambah la nanti eck…

No comments:

Post a Comment