Sunday, July 6, 2008

keje atau tak????

3hb Julai
dah keje ni susah plak nak post kat blog ni... almaklumlah kat opis xleh nak on9 sgt... 2nd day keje aku just duk macam biasa jer... duk termenung smbil baca process documentation tu.. aku bosan gila... pastu masa lunch tapau n makan kat opis... klakar tul la team aku tu... gelak jer memanjang.... mcm xbleh blah jer.... klakar sgt... pas lunch tu derang bincang nk g mana tuk team lunch.. perghh... ajak g TGI, chillies, semua yg mahal2... risau tul aku... dah la tg sengkek gila bangang ni... team lunch ni company provide rm40 setiap tahun tuk satu team g lunch sama2.. tp kita org nak buat jadi team dinner... hari jumaat malam.... nothing happen sgt hari ni... balik tu aku benti kat motorola pastu jalan kaki dari situ sampai rumah.. sbb aku xmo buat keje gila g taman bahagia pastu g asia jaya pastu baru dapat balik umah... penat seyh... tension tul....

4hb Julai
waahhh hari jumaat.. hari ketiga aku kerja... aku dah boleh access global campus... so kena buat la global campus yg bosan... setiap hari semakin aku rasa bosan sgt dgn keje ni...asyik duk depan pc jer... aku xnak macam tu... itu bukan aku... aku dah malas nak citer pasal apa jadi kat opis... hmmm pasal team lunch a.k.a team dinner tu, kita org decide makan kat chillies... tp sbb penuh kita org g shogun... makanan jepun... ntah halal ntah idak... aku pun tak tau... tp tgk ada org mlayu mkn.... ok la.. tp aku bukan suka sgt makanan jepun... pergh... bila makan tiram tu terus terbantut selera nak makan....xsuka la tiram... tkut gak nak makan... ada nama makanan tu ada wine sauce... takut aku.... xda tulis halal.... tkut derang letak arak xpun sake dalam makanan... by da way team aku mmg klakar sgt... sgt seronok dgn derang... aku rasa bersalah sbb derang baik sgt n klaka sgt... tp aku plak xleh go on dgn keje kat situ.... mcm mana ni,... setiap kali pas lepak dgn derang mesti aku rasa sayang nak benti... diorang best sgt.... balik tu angie hantar sampai umah... sampai umah atok ada....

5 & 6hb Julai
hari ahad dgn sabtu xbt apa... just lepak kat umah jer.... sambil2 pikir apa aku nak jadi.... mcm mana yer... aku rasa dgn keje kat situ aku mcm tipu diri sendiri... itu bukan aku.... aku bukan jenis duk depan pc 24 jam.... bosan sgt.... sakit kpala pun ada,.... mana taknya 24jam duk depan pc... nak kemana pun rasa terbatas sgt... mcm mana yer... i really dont like da job... warghhhh!!!! mcm mana ni... aku rasa xmo jd akauntan la... bosan sgt... dulu masa praktikal kat MYC pun xbosan macam ni... at least leh g tmpt client.... leh turun naik tangga... mcm mana ni... tolong la....

No comments:

Post a Comment