Wednesday, July 2, 2008

1st day keje...

gila la.. 1st day keje aku bgn lambt.. tu la tido lambat lagi.. kul 6.50 baru aku bgn.... gelabah dibuatnya... dah la kelana jaya tu mmg jam... siap2 semua kul 7.30 aku turun tgg taxi.. klu naik bas mmg xsempat... tgg taxi plak xda.. ada xmo lak g KJ... smpi kul 8 aku tunggu taxi... gelabah tul la... pastu g tunggu kat arena.. nasib baik cepat dapat.. kul 8.10.... nak dijadikan cerita.. LDP plak derang ttp... xkasi kete lalu... adoiii... kena lalu sungai way.. dah la taxi driver tu tak tau... aku sampai opis tepat2 kul 8.30... hari2 macam ni mati aku.. taxi nya tambang rm7.70....

sampai opis tgg supervisor datang bawa g tempat aku... dia kata aku akan ganti tmpat ppn ni.. dia dgn ppn tu nak pindah department lain... besh la opis tu... pc besar gila skrin... ada ruang sendiri la... pastu aku g sign offer letter... wargghhh!!!! tidak... aku hanya akan dapat gaji hujung bulan 8 sbb aku masuk 2hb...klu aku datang 1hb hari tu mesti dah dapat gaji aku hujung bulan ni... weiii mati la aku mcm ni.... dah la tgh sengkek gila ni...

pastu dapat process documentation tuk benda yg aku in charge nanti... perghhhh.. mcm susah jer.... ada subsidiary semua... ada group account... pening aku dibuatnya... dah la aku ni tak ingat apa2 dah pasal akaun ni.... gla la.... masa tgh baca2 process tu senior aku tanya ada bawa makanan tuk lunch ker..???? diorang nak buat celebration sbb aku masuk... ha... aku mcm xpcaya jer... pastu siap kuar menu lagi... peliknya...

masa lunch tu... byk gila dominos diorang order... aku mcm xboleh blah jer tgk piza byk sgt.... pastu diorang sgt2 la klakar... xhenti2 aku gelak.... klakar sgt... happy tul aku... pastu diorang ada quarter lunch... pastu dis week derang ada bowling tournament.... mcm besh jer... masa2 aku dgr td derang tgh nak buat dinner.. waaahhh.. siap kali aku masuk keje je mesti tgh nak dinner...

byk benda nak citer tp aku penat la... mana tak nya... kena tgg feeder bus tu g taman bahagia.. pastu naik LRT plak sampai asia jaya... pastu kena naik rapid sampai umah aku.... 3 kali tukar bus.... masak mcm ni.... padahal tempat tu dekat jer dgn umah aku.... xpaham tul aku la...

ok la aku penat la.... lain kali la sambung... penat dan lapar....


meja aku buat sementara waktu ni...
pemandangan dari pantry opis aku...

No comments:

Post a Comment